tast de vins i caves del Penedès a Can Castelló

aquest passat dilluns a mitja tarda vam organitzar un tast de vins i caves al Centre Cívic Can Castelló, una antiga masia al districte de Sarrià-Sant Gervasi (Barcelona) rehabilitada com equipament cultural amb modernes instal·lacions que ens va cedir una sala (en realitat, un espai de cuina molt ben equipat) per fer-hi una de les nostres activitats.

gràcies a les gestions de la Patricia hi aconseguim reunir 8 apassionats dels vins que acudeixen a la cita amb puntualitat britànica. mentre els acabem de repartir les copes (Riedel, com sempre), que nosaltres hem arribat una mica justos de temps, els comencem a explicar breument qui som i què fem amb la col·laboració de la mateixa Patricia. tot seguit, els comentem que l’acte tindrà una dura aproximada de 90 minuts, en els que tastarem i valorarem —conjuntament, que la participació del públic és essencial— 4 vins i 2 caves, tots provinents de petits cellers interessants del Penedès.

sense més preàmbuls, iniciem la sessió amb un cava rosat, el Brut Roser (pinot noir) de Pere Olivella Galimany (Guardiola de Font-Rubí), que a la majoria no els va acabar d’agradar per la generosa (per no dir excessiva) bromera, i també acidesa, que et crea a la boca. això sí, els va encantar el seu color vermell pujat.

passem al primer vi de la tarda, El Nou de +500, un vi blanc 100% montonega de l’agrupació de viticultors +500 del Pla de Manlleu, que per a sorpresa del Daniel i meva va sortir encara més refinat i equilibrat del que recordàvem de tot just divendres passat, quan vàrem acudir a la presentació (amb posterior dinar inclòs) del nou vi Quin Sidral que han elaborat per a l’associació 10sentits (10 enòlegs inquiets), i que també va agradar molt als assistents.

torn a continuació del vi Vermell 09 de Campde2, petit celler del Pla del Penedès i un dels pioners a recuperar la varietat xarel·lo vermell. just quan l’acabàvem de servir va aparèixer un dels 2(+1) propietaris d’aquest celler, el Xavi Mas, amb qui prèviament havíem acordat que vindria una estona a compartir aquest tast amb nosaltres donat que aquella tarda estava per Barcelona (al ‘show’ de D.O. Penedès a la Casa Batlló). malgrat sigui un vi descatalogat al tractar-se d’un vi novell (del qual només en queden 100 ampolles que el celler es guarda com a arxiu històric), i sense que la seva presencia del Xavi fos intimidatòria, que ell és molt alegre i trempat, s’ha de dir que tothom el va trobar molt bo i molt interessant.

d’alegre i trempat també podríem considerar l’ambient que en aquell moment es respirava a la sala, on les rialles ja eren habituals entre els participants.

però seguim, ara amb el primer dels 2 vins negres que tastàrem, l’HMR Black (garnatxa de fermentació carbònica) de Heretat Mont-Rubí, celler ubicat a l’Avellà, a Font-Rubí, i del que pràcticament ja no en queden existències tot i ser una novetat d’enguany. aquest és un vi ‘modern’ (tant per filosofia com per mètode d’elaboració) pensat per a un públic jove que es vol iniciar en aquest món, així que és comprensible que no entusiasmés gaire a la ‘jovenalla’ que ens acompanyava aquella tarda.

però el següent negre si els va entusiasmar: era el Faust 0.7 (cabernet sauvignon, ull de llebre, merlot, garnatxa), un excel·lent criança de Finca Parera (Beguda Alta).

per acabar la sessió traiem un cava sense etiqueta —tot just estava acabat de desgorgar— del celler Campde2, el Tempus Fugit (macabeu, xarel·lo, parellada), que per unanimitat va ser el gran triomfador de la sessió per a humil satisfacció del Xavi Mas, que va apreciar molt poder assistir a l’activitat.

i res més, només agrair la confiança dipositada en nosaltres per part del Centre Cívic Can Castelló i donar les gràcies al tots els assistents, que pel que sembla van gaudir molt del tast i alhora ens va fer passar una tarda la mar d’entretinguda.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s