presentació Quin Sidral

 

així s’anomena el nou vi creat per 10sentits (10 enòlegs inquiets) i elaborat amb el raïm varietat montonega de l’agrupació de viticultors +500 del Pla de Manlleu, on a dos quarts d’una del passat divendres ens van citar per fer-ne la presentació conjunta davant un nombrós —però seleccionat— grup de professionals relacionats del món del vi, així com de diferents estament oficials i alguns mitjans de comunicació. de fet, fins al darrer minut van estar pendents d’un equip de reporters de TV3 que, malauradament, finalment no van poder acudir a l’acte.

un cop tots reunits al centre del poble, al mig del carrer, i ja a la una tocades, agafem els respectius cotxes per enfilar —en caravana— la carretera fins a l’ermita de Valldossera, a tot just 8 minuts, on s’hi ha instal·lat una gran carpa exterior per desenvolupar-hi l’activitat. cal dir que en un principi aquesta s’havia programat a la finca d’un dels pagesos de +500, el Joan, però degut al temps inestable d’aquella jornada, a última hora es va descartar. i llàstima, perquè l’amic Joan s’ho havia treballat força, condicionant amb grava una zona a peu de vinya i fins i tot muntant una exposició d’obres d’art de la seva dona.
però moltes gràcies per l’esforç.

per les belles i espectaculars contrades del Pla de Manlleu feia anys que no m’hi deixava caure, i mira que sóc del Penedès, però he de confessar que arran d’aquesta presentació me n’he enamorat perdudament. potser fou degut a la pluja de dies anteriors, que en va potenciar els colors del paisatge, o potser fou per l’orografia, més pròpia del Pre-Pirineu, però certament quelcom em va captivar de sobremanera (probablement les revirades carreteres que t’hi porten, ideals per posar a prova els pneumàtics del cotxe…).

en fi, ja tenim tothom dins la carpa, a peu dret i dossier groc en mà (on s’explica fins l’últim detall del vi presentat), seguint atentament les variades explicacions dels diferents ponents, tant per part de l’equip de 10sentits com per part dels representants de +500.

ressaltar que Quin Sidral és el 3er projecte de 10sentits, societat que tot just fa 3 anys que es va crear amb esperit innovador i transgressor. com a mostra, la varietat amb què s’ha fet aquest vi, que malgrat ser autòctona d’aquestes terres, encara es considera ‘il·legal’ a nivell d’organismes reguladors. però lluny de caure en una actitud victimista, 10sentits fa una clara aposta per aquests productes amb la seguretat que fan allò correcte i amb la confiança que d’aquesta manera faran ‘espavilar’ la D.O. pertinent. però en cas que els organismes oficials se’ls girin en contra i els persegueixin, llavors tenen molt clar que tancarien 10sentits, buscarien un nou associat i crearien 11sentits per continuar la difícil tasca que s’han autoimposat. sense dubte, digne d’admirar.

en quant a +500 (que es refereix a l’alçada mínima de la vinya —en metres per sobre el nivell del mar—per entra a formar part d’aquest col·lectiu), reivindicar la valentia d’aquesta agrupació pel fet que treballen una varietat no reconeguda, en un terruar ben peculiar i de característiques especials (com molt bé ens va explicar el Lluís Coll), i en un territori pràcticament oblidat per l’administració. així doncs, només resta donar-los molts ànims per continuar treballant amb tant il·lusió malgrat les adversitats.

fets els parlaments, arriba l’anhelat moment de degustar el vi, que acompanyàrem d’uns ostres per tal de fer honor al crit de guerra oficial d’aquest: Ostres! Quin Sidral!. i sí noi, quedava fantàstic, però n’avanço més detalls, que és millor tastar-lo en persona.

amb aquest bon regust a la boca es dona per acabada la presentació i ràpidament se’ns convida a fer cap al restaurant Mas Pla, a Ranxos de Bonany, on farem un dinar de germanor amb tots els assistents, excepte la colla de ‘trajats’ que han fet acte de presència a les acaballes de l’acte —just al moment del tast— amb gran pompa.

ja al restaurant Mas Pla, tot gaudint del menú proposat (una deliciosa amanida amb formatge, una esplèndida fideuà i uns postres de músic) en una gran sala a doble nivell, els integrants de 10sentits s’animen a donar-nos a tastar diferents primícies que tenen en cartera, com un parell de caves desgorjats allà mateix i un vi dolç. i evidentment, també vam acompanyar l’àpat amb els vins Quin Sidral i El Nou de +500, que van córrer a dojo per les taules.

la gran sorpresa, almenys per a mi i el meu soci a club tastaolletes, fou que la invitació realment era una invitació, i no com moltes que es fan avui en dia, ja que els promotors de l’activitat es van fer càrrec de la despesa del dinar complet de tots els presents. renoi! que ben parits aquesta gent!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s