sopar Vallès gastronòmic amb grans vins i caves del Penedès al restaurant Can Feu

dijous passat —dia de la vaga—, malgrat vàrem programar aquest sopar gastronòmic al restaurant Can Feu amb poca antelació, aconseguim reunir una vintena de comensals. bé, en realitat tot és mèrit d’en Pep Villagrasa, el xef i 2ona generació al capdavant d’aquest insigne restaurant de Sabadell, que es va preocupar de captar el públic necessari per a l’activitat (excepte les 2 mosses de Barcelona, que ja ens coneixien del sopar organitzat a l’Imprevist el 7 de febrer) mitjançant una sèrie de trucades als seus millors clients i amics personals.

un cop tots a taula, i superades les respectives presentacions, encetem la vetllada amb el sorprenent —per la seva delicadesa i fina bombolla— cava Reserva Familiar de Pere Olivella Galimany, molt ben acompanyat d’un aperitiu de coca torrada amb tomàquet i pernil de gla, binomi que resulta un magnífic inici de la vetllada.

tot ressaltant les virtuts d’aquest petit celler, tal com farem amb la resta dels que presentarem al llarg del sopar, també comentem breument la importància de les copes i la raó de ser del nostre club (que, efectivament, és crear activitats com aquesta per menjar i beure bé).

iniciem l’àpat pròpiament dit amb l’Improvisació 2010, xarel·lo de molt limitada producció a càrrec de l’Enric Soler de Cal Raspallet Viticultors, un vi blanc tant potent però alhora tant equilibrat que fins i tot agrada als incondicionals dels vins negres. per acompanyar-lo, un excel·lent tàrtar de tonyina del mediterrani, amb advocat i mango, de marcat regust que en certa manera eclipsava una mica el vi.

torn a continuació del rosat gastronòmic del celler Pardas, el Sumoll Rosat 2011, un vi molt polivalent que permet —i demana— ser maridat amb gran varietat de plats, com l’ou ferrat de pagès amb patates i foie que vàrem triar per a l’ocasió, una combinació molt encertada.

a aquelles alçades de la vetllada, gran part del públic —‘jove’— el teníem prou esvalotat, talment com si aquesta activitat l’organitzéssim cada setmana. no així la banda del públic ‘adult’ (amb algun d’ells nascut l’any 28!), que en tot moment va mantenir les formes però que també va expressar el seu gaudir al llarg de la nit.

seguim amb la gran especialitat de Can Feu, el caneló amb crema de parmesà i tòfona, una creació d’en Pep que els seus clients habituals no li permeten que tregui de la carta, circumstància que al tastar-lo vàrem entendre perfectament. per beure, es va servir el ja gairebé exhaurit HMR black de Heretat Mont Rubí, un garnatxa de fermentació carbònica molt atractiu i llaminer, tant en nas com en boca, enfocat a un públic amateur del món dels vins, a mode de pas intermedi cap a vins superiors.

llavors és el moment del que podríem anomenar el plat fort de la nit, el llom de cérvol amb salsa agredolça i fruita mediterrània, que s’equilibra perfectament amb el vi triat per acompanyar-ho, el magnífic i rotund Faust 0.7 (cabernet sauvignon, ull de llebre, merlot, garnatxa) de Finca Parera.

per tancar l’àpat tenim un pa de pessic emborratxat (al punt just) amb crema cremada (i un toc de pinya natural) que ja per si sol era de delicte. l’opció escollida per maridar-lo fou el cava de Blanca Cusiné de Parés Baltà, un blanc de noirs (de pinot noir i chardonnay) que no va acabar de fer al pes a tothom donada la seva complexitat però que en qualsevol cas resultava un acompanyament ideal per als postres.

desprès dels cafès repartim a tothom unes enquestes de satisfacció que a l’anvers inclouen un full de comanda dels vins i caves degustats, per si algú s’anima a comprar-ne 3 o 6 (o 12) ampolles, una opció que sempre donem al final de qualsevol de les nostres activitats (i també als socis del club).

en fi, una vetllada molt celebrada per tots els assistents, que s’ho van passar d’allò més bé, i que volem agrair especialment al Pep per la seva (arriscada) aposta per nosaltres. esperem que a petició del mateix públic que hi va participar, puguem repetir l’experiència (amb altres vins i caves) abans de l’estiu.

Anuncis

Un pensament sobre “sopar Vallès gastronòmic amb grans vins i caves del Penedès al restaurant Can Feu

  1. Soc l’Emili Almirón, que varem estar al sopar. Molt bé el reportatge.

    Felicitacions per la vostre tasca!

    Emili.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s