Alimentaria 2012

dilluns, 26 de Març. Alimentaria 2012, dia 1.
entre que sortim tard de casa, entre que hi anem amb tren (per no haver d’agafar el cotxe al tornar), entre que ens passem de parada, entre que agafem al metro, entre que ens confonem i baixem a plaça d’Espanya, entre que agafem els ‘ferrocatas’, entre que arribem a ‘puestu’, entre que les cues que trobem per accedir al recinte son llarguíssimes, entre que ens recomanen anar fins a l’entrada sud per estalviar-nos-les, entre que allí les cues també són quilomètriques, … total, que entre una cosa i una altre, al final acabem entrant a la fira a quarts d’una del migdia tocats.

però un cop dins, anem per feina, centrant-nos exclusivament en els cellers catalans de Intervin. el nostre propòsit és tafanejar amb el convenciment que hi farem alguna troballa destacable. però abans de res, anirem a saludar els cellers que ja coneixem.

travessem gairebé tot el pavelló fins arribar a la zona que l’Incavi i Prodeca han disposat per a diferents cellers de Catalunya. desprès de voltar-hi un mica, anem a petar a Castellroig, on parlem una estona amb el Marcel Sabaté (el propietari) de la visita que hi tenim pendent —i que segurament farem a finals d’abril—, tot provant el seu nou cava de xarel·lo [vermell]. allà mateix coincidim amb el Juan Manuel Gonzalvo, assessor del celler, que té el detall de dedicar-nos 10 minuts del seu temps.

no gaire lluny d’allí localitzem Finca Viladellops, un petit celler del massís del Garraf que fa dies que ens crida l’atenció. establim contacte amb en Marcello Desvalls en vistes a que properament ens ‘obri les portes’ de les seves instal·lacions per tal de conèixer-los millor, tot degustant la gamma completa de les seves —n’és el propietari— referències.

s’acosta l’hora de dinar però encara tenim temps d’acabar d’explorar la zona de les denominacions d’origen de Catalunya i passar a saludar el Jaume Bertran de Tayaimgut. però llavors, fem una de les grans troballes de la fira: ‘Los Chicos del Terruar’ (l’altra fou el celler Pascona, l’endemà dimarts). són un conjunt de cellers de diferents zones geogràfiques ibèriques que s’han ajuntat per afinitat i per filosofia de treball. a nosaltres ens atén el Pep del Trio Infernal (Torroja del Priorat), que ens ofereix a tastar un dels seus magnífics vins mentre ens explica com es va gestar la creació d’aquesta associació de ‘catxondos’ ben parits (com a mostra, el nom de la seva sl: ‘ya la llamaremos’). però l’estomac ens demana combustible i quedem en que a la tarda hi tornarem.

desprès de dinar poc i malament retornem a la fira, on tot passejant pels estrets passadissos laterals esperant que la deessa providència ens porti a algun lloc interessant, topem amb un conegut del Daniel i comercial d’Agustí Torelló Mata, que ens convida a acompanyar-lo fins al seu estand per provar els vins de xarel·lo que ‘estrenen’. allí coneixem a l’atractiva responsable de comunicacions, la Maria, que es fa càrrec de nosaltres. apart dels 3 xarel·los, també ens dona a tastar els millors caves de la casa, així com l’innovador cava sòlid (acompanyat d’una ostra), del que prenem nota per a futures activitats del club.

seguidament passem per Parés Baltà, on coincidim amb el Jordi Oliveras (Céntric gastro-bar a Vilafranca, Polini a Altafulla i, ben aviat, un tercer restaurant, també a Altafulla) que s’ha fet acompanyar de la jove i guapa cuinera del Céntric. amb la família Cusiné hi xerrem una estona llarga, avia’m si aviat aconseguim quadrar agendes i fer-los una visita.

es comença a fer tard i les energies tornen a baixar, així que optem per fer un descans a Pere Ventura, que de tant fosc i ‘modern’ més aviat sembla un pub de moda. a peu de barra hi degustem un parell de caves, però de seguida confirmem que no es el tipus de celler que cerquem.

per compensar, al sortir-ne anem directes a retrobar-nos amb ‘Los Chicos del Terruar’ per acabar de tastar la resta de vins del Trio Infernal, ara atesos per l’altre soci.

en acabat, truquem al Josep Queralt (enòleg i home ‘orquestra’ d’Heretat Mont Rubí) perquè ens expliqui on carai han ubicat l’estand de HMR, que portem tota la jornada buscant-lo i encara no ho hem aconseguit. i sort d’això, que estava força amagat.
[la foto superior és de la nova etiqueta del seu vi negre Durona].

a poques passes d’ells ens topem amb Clos Figueras, on parem breument a saludar el Miquel, per a acte seguit encaminar-nos altre vegada cap a la zona de Catalunya. entre d’altres, acudim a l’estand de Loxarel per tastar —principalment— el cava que han tret amb motiu de la fira, el 109 (mesos a la cava), l’última de les prop de 70 referències (!) que calculo vàrem tastar al llarg de la jornada.

al punt de les 19 hores, mentre pels altaveus s’anuncia l’imminent tancament de la fira, ens trobem un amic del Daniel —i veí del meu barri— que molt amablement s’ofereix a acompanyar-nos a casa, estalviant-nos així un tediós retorn amb tren.

nota: l’endemà dimarts hi va anar el Daniel tot sol, que jo no em trobava gaire bé (calculo que per culpa de la cerveseta del dinar…), així que no n’he pogut fer una ressenya.

Anuncis

Un pensament sobre “Alimentaria 2012

  1. Retroenllaç: jornada de portes obertes al celler Terra Remota | club tastaolletes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s