curset d’iniciació als vins rosats

2a sessió del curset d’iniciació al tast de vins i caves que encara 2 dijous més (19 d’abril: vins negres – 26 d’abril: caves o escumosos) farem al reservat del restaurant Sharlotte, amb sopar inclòs en taula gran a l’acabar, i tot per només 24 euros. repeteixen assistència la majoria dels que varen venir a la ‘lliçó’ de vins blancs i se’n sumen alguns altres gràcies a l’efecte del boca-orella entre amics i coneguts.

l’inici és a les 20 hores, però —de mutu acord amb els participants— per a les següents jornades serà a les 20:30 h., que molts dels —joves— nouvinguts treballen fins les 8 del vespre i els és impossible arribar a temps (apart, els agrada fer un cigarret amb calma abans d’entrar…).

per compensar l’espera als altres —‘joves’— que sí han vingut puntuals, iniciem la vetllada directament obrint el primer dels 5 vins que tastarem, el Rosat de Coma Romà, un merlot amb ull de llebre que entre tots determinem que et diu més coses en boca que en nas. llavors, copa en mà, fem l’habitual introducció de qui som i què fem a club tastaolletes, expliquem breument quin és l’objectiu del curs, ressaltem la importància de les copes (marca Riedel, com sempre, i 5 per a cada assistent!) i el Daniel dona quatre pinzellades de com s’obté un rosat.

a continuació és el torn de la Sínia (80% merlot i 20% syrah), d’Oriol Rossell, que en clara contraposició a l’anterior, és més atractiu (dolç i llaminer, s’entén) en nas que en boca, però que és igualment agradable de beure. per fomentar la participació del públic, els demanem que encertin el preu —a botiga— dels 2 vins que hem tastat fins ara, un joc que també farem amb la resta de referències i que, tot sigui dit, amb gran marge d’encert per part seva, que la majoria ajustava bastant.

el tercer vi de la nit és el Sumoll rosat de celler Pardas, un vi molt interessant que podem etiquetar com a gastronòmic, ja que et permet maridar-lo amb gran varietat de plats. precisament per això, fou el vi més ‘complicat’ de beure sense més acompanyament que uns bastonets de pa, ja que et demana quelcom més consistent per poder degustar-lo millor.

llavors anunciem el que presumiblement serà un dels vins més comentats de la sessió, el Gran Arnau Loxarel (gal), un 100% merlot molt peculiar, que per la seva complexitat s’assembla més a un vi negre que a un rosat. això és degut a que se’n cull el raïm en un avançat estat de maduració que li dona un color pujat molt característic. però a alguns els va semblar massa ‘potent’, fins al punt que a un d’ells, gran aficionat a les motos (Ducati), li recordava “l’aroma” que emet una moto de 2 temps quan carbura la seva barreja d’oli i gasolina, però —al meu entendre— sense que això sigui considerat un tret estrictament negatiu.

per contrastar, l’últim dels vins que degustarem al curset de rosats (que durant el posterior sopar, al que tothom s’hi va apuntar, encara en tastàrem un parell o tres més) és tot el contrari a l’anterior, ja que es tracta del Pizzicato de Mas Comtal, un rosat lleugerament efervescent elaborat amb muscat d’Hamburg, ideal per aperitius, molt fàcil de beure i pensat per a un públic jove. la veritat és que no el recordava tan atractiu, ja que me n’havia fet una idea de vi només per als que tot just s’inicien en aquest món, però que també agrada als que ja hi portem un llarg recorregut (concretament, al fetge).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s