celler Ferrer Bobet

a proposta del mateix Raül Bobet durant la visita que li vàrem fer al seu celler de Talarn (Castell d’Encus) fa un parell de setmanes, quedem d’anar a veure el seu altre celler (Ferrer Bobet), que com el nom indica, és una aventura conjunta amb el seu amic Sergi Ferrer-Salat, un altre apassionat del món dels vins (i també de la gastronomia), sobretot conegut per ser el creador de Monvínic,a Barcelona.

així doncs, dissabte passat a les 11 del matí, ens desviem de la revirada carretera de Falset a Porrera —just al kilòmetre 6,5— per entrar a la finca d’aquest parell d’entusiastes de la cultura del vi, on a l’igual que a Castell d’Encus —i per poc que t’hi passegis— de seguida et sobrevé la sensació que per aquesta contrada també hi ha bolcat un tràiler de 18 rodes ben carregat de bitllets. i és clar, n’han hagut de fer alguna cosa… (un celler).

com que la visita la programem a última hora (com a substitució d’una altra que ens ha fallat), malauradament no comptarem amb la presència dels 2 artífexs d’aquest celler —i mira que s’hi deixen caure ben sovint— ni tampoc gaudirem de la companyia de la seva enòloga. per tant, en aquesta ocasió ens haurem de conformar amb la típica visita estàndard a càrrec de la guia habitual, l’Elena (i el seu iPad). això sí, tal com ens havien anunciat, compartirem el matí amb 4 alegres parelles de mitjana edat que, inesperadament, ens amenitzaran força la jornada.

fins a l’hora de dinar, en que donarem per acabada la visita al celler, repartirem el temps en 3 grans blocs: vinya, instal·lacions i tast. però és precisament a l’allunyar-nos-en per fer una caminada entre els ceps, que l’edifici em comença a recordar les pel·lícules del James Bond, en concret la fortalesa del dolent. una sensació que a s’incrementa a mida que, altre cop al celler, n’anem inspeccionant les entranyes (d’aspecte molt tecnològic), que em recorden especialment un gloriós episodi dels Simpsons on apareix un tal Hank Scorpio amb ànsies de dominar el món. i és que, allò que se’n diu un celler integrat-integrat en el paisatge, doncs no seria el cas. només comentar que una de les presents va deixar anar que a ella,  l’edifici —obra d’un prestigiós arquitecte—, vist des de la carretera, li semblava la nau Enterprise de Star Trek.

el moment culminant és quan entrem a la semicilíndrica sala de tast que conforma la façana i tret diferencial de l’edifici. allí, amb l’enorme taula central de vidre i d’acer corten rodejada de cadires rotatòries a l’estil Arne Jacobsen, per moments temo que una d’elles es giri i n’aparegui el ‘supermalvat’ de torn, tot acariciant suaument al gat que reposa sobre la seva falda, per deixar anar un lacònic: “le esperava, señor Bond”. o millor encara: que n’aparegui el Doctor Maligno (d’Austin Powers) amb el seu gat Baldomero. de fet, ara me’n adono que la nostra esforçada i atenta guia té una certa retirada amb la ‘comandant’ de l’exèrcit del Doctor Maligno, la Frau Farbissina.

sí noi, tot aquest luxe amb un toc ‘retro’ em fa sentir com en una peli. i a sobre, els vins que vàrem tastar (magnífics, tot sigui dit) estaven a l’altura de l’entorn i a l’alçada de les expectatives, cosa prou difícil. llàstima que no en tinguin gens d’stock a la venda (només disposen d’una testimonial partida de cada anyada com a arxiu històric). però com molt bé ens va explicar la mateixa Elena, tots els renombrats tastadors de vins de cadascuna de les famoses guies internacionals, em refereixo a Parker, Peñin i companyia, coincideixen en que els vins de Ferrer Bobet, per la seva ‘finura’ i fàcil beure, no semblen pas del Priorat. i això és bo o dolent?, em pregunto jo. doncs home, si el gran objectiu d’un enòleg és aconseguir un vi que transmeti exactament la terra d’on prové… #nohasefaltadicirnadamas.

Anuncis

Un pensament sobre “celler Ferrer Bobet

  1. Puc donar fer que en Raul no hi era perquè a la mateixa hora estava fent una visita amb ell a Castell d’Encús. Un tiu apassionant i apassionat! En dono fe!

    Ara bé, vista la seva aventura del Priorat, que tan bé expliqueu, em sembla que m’hi aproparé ben aviat,

    Felicitats per la feina feta i una abraçada pel Dani, de part d’en Joan Vall.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s