laplujafilms

a finals de l’any passat, arran d’un dels nostres mailings, ens va contactar la productora audiovisual laplujafilms, especialitzada en vídeos promocionals de cellers. donada la naturalesa del nostre club tastaolletes i el nostre afany per descobrir petits cellers amb consciència, els va semblar que seria interessant de conèixer-nos per tal d’establir sinergies, tant necessàries en els temps que corren. desprès d’un parell de trobades informals amb el Jordi Musté i la Blanca Rovira —tot prenent un cafè en terrasses de bar— per comentar possibles col·laboracions o accions conjuntes, on fins i tot es va parlar de fer una petita sèrie d’episodis a l’estil en clau de vi (visitant cellers i entrevistant als seus propietaris), finalment, a principis d’any, ens vam decidir a encarregar-los un espot promocional del club.

la durada d’aquest anunci seria breu, no superior al minut i mig, i amb l’objectiu (i també el repte) de transmetre els valors que regeixen el nostre club en aquests 90 segons. alhora, se’n miraria de donar a entendre el seu funcionament. desprès d’elaborar un primer esborrany massa complex de dur a terme, es va optar per resumir la filosofia del club a 4 senzilles preguntes plantejades directament a l’espectador, alternant entremig imatges representatives del bon beure i la bona taula.

passat Reis es van definir els 3 escenaris principals de l’espot, que no són altres que els 3 àmbits on es desenvolupa l’activitat del club: la vinya, el celler i el restaurant. amb una ronda de trucades de seguida vàrem definir quines serien exactament aquestes localitzacions, que no desvetllarem per mantenir el misteri. no obstant, al ulls entrenats, alguna d’elles és prou evident.

com a prova que no som gens supersticiosos, vam començar el rodatge un divendres 13 (de gener). en concret van ser un parell d’hores llargues a l’interior d’una antiga masia del Penedès, en una gèlida tarda que anticipava els primers dies de fred intens del fins llavors suau hivern d’enguany.

l’endemà al matí vàrem continuar el rodatge amb l’escena a la vinya, al terme de Subirats. gràcies a l’equip de professionals vingut expressament des de Barcelona, vàrem passar unes hores molt divertides i entretingudes, malgrat un cel mig ennuvolat que no deixava que el sol ens escalfes gaire. al punt del migdia, amb cert retard sobre el pla de rodatge, tocava recollir ‘eines’ i canviar de localització.

un cop al centre de Vilafranca, ens instal·lem al restaurant prèviament acordat, on gravarem la resta d’escenes. abans que es comenci a omplir de gent, aprofitem per rodar algunes imatges més, però la majoria les realitzarem desprès de dinar. mitjançant el facebook fem una crida de figurants per al rodatge de l’última escena, que a partir de les 4 de la tarda comencen a arribar. gràcies a la paciència i a l’activa col·laboració del personal del restaurant, aconseguim enllestir-ho tot a l’hora prevista i sense gaires problemes.

per a la resta de talls que calen per acabar d’omplir l’espot ja no serà necessària la presència del Daniel o meva, així que el Jordi Musté —l’experimentat càmera de laplujafilms— s’ho podrà manegar tot sol, també en lo referent a la música d’acompanyament, que és obra seva. a nosaltres únicament ens queda tornar a gravar algunes veus al seu estudi de gravació, activitat que realitzem a mitjans de la següent setmana i on descobrim que a mi se’m dona força bé això de fer veus en off.

als pocs dies ja teníem una primera versió de l’espot, al que un cop fetes les quatre modificacions sol·licitades, de seguida vàrem donar per bo.

així doncs, i amb molt d’orgull, aquí us el donem a conèixer:
segueix aquest enllaç

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s