restaurant El Gat Blau

ja fa dies que la conec a l’Olga, pràcticament de quan va inaugurar el seu restaurant, i d’això aviat en farà 15 anys (!). com passa el temps… doncs des de llavors que jo i els meus pares ens som clients habituals, en gran part per la proximitat del seu establiment al nostre negoci familiar, però diria que és més aviat pel bon tracte que sempre hi hem tingut. el cas és que un parell o tres de cops l’any m’hi deixo caure inesperadament a mitja tarda —pel seu local—, a l’hora de recollir, per parlar una bona estona amb ella i fer-li (o fer-nos) algunes confidències a porta tancada. i dic això perquè en les nostres últimes xerrades hem tractat força del projecte club tastaolletes, que l’Olga ens ha ajudat a definir i perfilar gràcies als seus bons consells. sense dubte, unes grans aportacions que li agreixo moltíssim, ja que de ben segur que ens hem estalviat de cometre molts i grans errors. i de fet, amb totes aquestes aportacions desinteressades ja en tindria prou per voler recompensar-li el seu esforç organitzant una activitat del club tastaolletes al seu local. però la veritat és que el Daniel i jo no necessitem cap excusa de caire personal per comptar amb la seva col·laboració, que l’Olga és una excel·lent restauradora de contrastada professionalitat, amb gran inquietud pel món culinari i habitual dels cercles gastronòmics locals.

només cal recordar que el restaurant el Gat Blau és un dels pioners al Penedès, i probablement de més enllà i tot, en l’organització dels anomenats sopars de maridatge (malgrat que per a ella aquest concepte ja està desvirtuat i prefereix anomenar-los d’altres maneres). el 2008 va fer el primer d’una sèrie d’àpats que ha anat programant trimestralment amb molt d’èxit, sempre amb la col·laboració de diferents i reconeguts cellers del Penedès, i cada cop més potenciant el tret diferencial de la convocatòria per desmarcar-se de la ja gairebé nociva etiqueta ‘sopar de maridatge’. com a exemple, tenim l’últim que ha organitzat, en torn a la presentació en exclusiva del nou vi Gall Negre, del celler Ferré i Catasús. o l’anterior, dedicat només al públic femení i que encertadament va designar com a ‘el sopar de les enòlogues’.

a part, cada any participa (com a restaurant) a les fires locals de Vilafranca del Penedès: les de Maig o dels enamorats i la del Gall, al desembre. però també organitza serveis de càtering fora del restaurant per a grans grups que ho demanin, ja sigui de forma totalment autònoma o en col·laboració amb els propietaris de l’escenari triat per a l’esdeveniment. cal destacar que gràcies al seus contactes ha aconseguit crear ‘productes’ tan atractius com el sopar de xarel·los i en un entorn tan excepcional com és la capella del Vinseum, una proposta que al ser fora del seu local molts n’acaben oblidant la seva autoria.

amb tot aquest bagatge acumulat i la seva llarga experiència, serà tot un luxe i una garantia d’èxit poder comptar amb la seva col·laboració en un futur pròxim, de cara al març de l’any que ve, que haurem de planificar amb cura per tal de no coincidir amb els propers sopars especials que ja té aparaulats. i també caldrà tenir molt en compte la seva futura maternitat d’una nena, que ella i el Marc ja han decidit que anomenaran Carla (moltes felicitats als futurs papes!). ho seguirem parlant, doncs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s