ViCavaCAT Top 2012 al Camp Nou

(aquest dilluns passat) exactament a dos quarts d’una del migdia menys tres minuts ens acreditem a la recepció de la sala Roma del Camp Nou, enguany gloriós escenari per a la presentació de la edició 2012 de la Guia de Vins de Catalunya, on s’hi han reunit 65 bodegues de tot el panorama vinícola català amb 90 dels vins seleccionats de entre els 1600 tastats a cegues. gràcies al parell d’invitacions que ens va passar el Josep Guilera (gràcies nanu!) del celler Coma Romà, ens hem estalviat els 16 euros que val l’entrada (anticipada, a taquilla 20 ‘euracos’), un cost que en gran part és per cobrir les despeses que ha suposat fer aquesta trobada (la 2a edició) en un espai tan distingit. però llavors, just abans d’accedir a la gran sala, et donen la copa de rigor que s’inclou en aquesta mena d’actes i penses: però què és aquesta merdeta? que potser estem en una fira local d’aviram amb petit tast de vins inclòs o què? on (collons) són les habituals (Riedel) Ouverture Restaurant Magnum que et regalen en qualsevol esdeveniment d’aficionats al bon mam? se suposa que anem a tastar els millors vins catalans i pretenen que ho fem amb unes ridícules copes de vi blanc? hosti tu… ah! i no t’ho perdis: a sobre, no te la regalen! que al sortir l’has de tornar. quins nassos! mentre el Daniel i jo entrem a sala, em dic a mi mateix que comencem malament, molt malament: sort en tenen els organitzadors que no he pagat per entrar, que sinó ja estaria demanant, ara i aquí, la dimissió immediata i irrevocable del responsable de tal despropòsit, un ‘craso’ error del tot imperdonable en un acte d’aquesta volada. afortunadament, la resta d’aspectes referents a l’organització son absolutament impecables i s’ha superat amb escreix l’edició de l’any passat. apa doncs, un cop feta la crítica constructiva pertinent, passem al tema que ens interessa.

aprofitant que la sala encara no està massa concorreguda, que tot just acaben d’obrir portes al públic (d’11:30 a 12:30 hores era el torn de la premsa i les celebrities), fem una primera exploració del terreny i ens plantegem una ruta —preliminar— a seguir pels diferents estands. l’ambient que s’hi respira ens agrada molt perquè és majoritàriament professional, i el nivell dels cellers és realment alt (indubtablement, ja que qualsevol dels vins i caves presentats com a mínim ha obtingut un 9,45 en els tastos a cegues). tornem al principi i fem parada a HMR per saludar al seu enòleg, el Josep Queralt, a qui coneixem prou bé. allí mateix ens presenta el seu ‘jefe’, el Javier Peris, amb el que xerrem una bona estona, sobretot del nou HMR Black (un vi negre de garnatxa molt fresc, viu i afruitat, clarament enfocat a captar un públic jove que s’inicia en el món dels vins). també parlem del nostre projecte club tastaolletes, que el troba molt interessant (“calen iniciatives com la vostra”, ens diu). és més, de cara a l’any que ve ens proposa de tornar-nos a veure (tots quatre) al celler per parlar-ne amb més calma.

a continuació ens trobem al Ramón del celler Pardas, tan feliç i tan ‘panxo’ com sempre (no se sap la puntuació dels seus vins), a qui demanem algunes recomanacions de vins a tastar. en acabat, anem a degustar un bon cava de Mas Bertran Viticultors: l’Argila. és absolutament fantàstic, molt equilibrat i amb una bombolla ben integrada. i el packaging que el conté és d’allò més original. a continuació fem parada a la taula de 10 Sentits, un innovador projecte de 10 enòlegs que s’han associat per crear productes i fer ‘experiments’ que d’altra manera, vull dir individualment, els seria impossible. allí coneixem un compatriota del Penedès, que ens dona a tastar els excel·lents Be Blanc amb Potes Negres i Be Negre amb Potes Rosses.

s’acosta l’hora de dinar i es plantegem de sortir a buscar un restaurant on anar a fer un menú i després tornar, que fins les 19:30 hores no tanquen portes. però abans de marxar optem per una última visita: Orto Vins (segons ells, el celler amb més referències a la Guía). qui atén al públic ens demana un moment per acabar d’apuntar quelcom a la seva llibreta de butxaca, una mena de Moleskine blava i de tapa tova amb un disseny diria que ‘retro’. amb tota la calma del món procedeix a fer-nos l’explicació dels seus vins, que un darrera l’altre anem tastant amb delit donada la seva excepcionalitat. però en un d’ells, al segon, li trobem un cert toc mineral que no ens acaba de fer el pes, que el nostre interlocutor atribueix al dia. com dius? —li preguntem—. i ens contesta: doncs sí, l’actual fase lunar afecta negativament als vins, i d’aquí el regust que li noteu (“a part, també tenim el tema de les copes”, recalca). vaja, doncs no ens ho havíem plantejat mai això, la veritat. però ell ho diu molt convençut, com si fos una veritat irrefutable… autèntic, molt autèntic. així que ben aviat l’anirem a visitar al seu celler, que s’ho val.

són dos quarts de tres i el Daniel em proposa d’anar a un restaurant vegetarià que coneix al centre —no gaire lluny del Liceu— anomenat l’Hortet, on hi mengem francament bé. molt recomanable, sí senyor. acabat l’àpat, agafem altre cop el metro (línia verda) i tornem a la sala Roma, on primer de tot anem a saludar el Josep Guilera (Coma Romà), que encara no ho havíem fet perquè durant tot el migdia ha estat molt ocupat. doncs llàstima, perquè ens hauria donat uns tiquets gratuïts per al càtering que servia dinars als assistents.

fem tres o quatre tombs més per la sala i tastem alguns vins i caves més, però al punt de les 6 de la tarda ja en comencem a estar una mica tips de tot plegat, que el públic cada cop és més nombrós i d’un perfil menys professional, bàsicament de gent que ha vingut a beure més que a tastar, una tendència que s’anirà incrementant fins a l’hora del tancament. i aquesta és la gran revelació que en traiem de la jornada: nosaltres (ja) no som uns aficionats, som uns professionals.

Anuncis

Un pensament sobre “ViCavaCAT Top 2012 al Camp Nou

  1. Retroenllaç: celler Orto Vins | club tastaolletes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s