tast maridat de vins Pardas al Coupage

encara desconec a través de qui, però fa 2 setmanes m’arriba per e-mail una ‘promo’ del tast de vins Pardas d’ahir dijous 24 de novembre al Coupage (Vilafranca del Penedès). evidentment, em va faltar temps per dir-li al Daniel d’anar-hi plegats, que aquest peculiar celler el vaig descobrir gràcies a un dinar al restaurant El Celler d’en Lluís (de Torrelavit, igual que ells, i amb gran inquietud per potenciar els productes locals) i tenia ganes de redescobrir-lo amb més profunditat. el Daniel accepta de seguida, que a ell també li sembla un celler molt interessant, així que faig una reserva a nom dels 2.

arribat el dia, faig acte de presència a l’entrada del local amb puntualitat britànica, on ja m’hi espera el Daniel juntament amb el Toni de Mas Candí i els seus col·legues, també el ‘jefe’ del local i daltres assistents al tast, entre ells qui oficiarà de ‘mestre de cerimònies’. als 5 minuts entrem tots junts cap a dins, que ja són les vuit tocades i és hora de començar l’evento. llavors em sorprèn molt agradablement que la ‘jefa’ del Coupage em reconegui de la meva última (i fins llavors, única) visita al seu establiment, ja fa més d’un any, en aquella ocasió un tast de vins del celler Can Ràfols dels Caus. un cop saludats, el Daniel i jo seiem en una taula de quatre (la resta són totes plenes) que gaudirem en exclusiva, donat que segons sembla a última hora ha fallat una parella que ens hi havia d’acompanyar.

l’acte, a càrrec d’un dels dos socis (viticultors) creadors i propietaris d’aquest celler, s’inicia amb una breu introducció de la història del projecte Pardas (creat el 1996), explicat amb la serenitat de qui en forma part. el Daniel i jo de seguida ens adonem que el seu perfil respon perfectament al tipus de celler que cerquem per al club tastaolletes: petit, amb una consciència ecològica i un gran respecte per la vinya. i lo millor de tot és que defugen les ‘etiquetes’ típiques d’avui dia, en que tot ha de respondre a una definició, a un nom. però no per a ells, que per damunt de tot valoren la llibertat i la independència de fer allò que senten i viuen, incorporant d’altres ‘realitats’ només allò que els sembli pertinent, però sempre amb la constant observació de l’entorn com a base de les seves intuïcions. una filosofia que apliquen dia a dia, amb gran esforç, empesos pel marc incomparable que els aporta el celler —em refereixo a l’edifici històric— on elaboren els seus vins. però tota aquesta dedicació es veu àmpliament satisfeta amb l’obtenció d’uns magnífics vins amb forta personalitat i molt evocadors de la terra on s’han fet. en alguns casos, fins i tot resulten ‘elèctrics’.

a quarts d’onze de la nit, un cop finalitzat el tast pròpiament dit (que consta, per aquest ordre, de 2 xarel·los, un sumoll rosat, 2 negres i un tercer xarel·lo, tots acompanyats d’alguna ‘queixalada’ o ‘montadito’ d’acord amb l’estructura del vi), s’acorda entre tots els assistents que la visita conjunta al celler (inclosa al preu del tast) es farà el diumenge 18 de desembre. doncs ja us l’explicarem…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s