Catavins 2011 a Fira Sabadell

tal com teníem previst, el diumenge acudim a la quarta edició del Catavins de Sabadell (enmig d’una pluja persistent). a quarts de dotze tocats entrem al recinte, invitació en mà, i de seguida ens assalta aquella sensació de “me l’imaginava més gran”. però cap problema, segur que hi trobarem quelcom interessant. anem directes a la caseta d’informació i comprem els respectius tiquets de 5 degustacions a 5 euros. també les copes, a euro la unitat. llavors procedim a fer una reconeixement inicial del terreny, una primera ullada que ens ajudarà a situar-nos; tenim un ampli passadís central més dos laterals no tan generosos, amb la zona de bar al fons i a la banda dreta les diferents sales tancades on es fan els tasts. un cop ubicats, acudim a l’estand del celler Partida Creus per saludar i comentar l’èxit que va tindre el seu Blanc de Sumoll al tast de vins maridats que vam organitzar dijous passat al Cèntric gastro-bar. mentre degustem un dels seus últims vins, l’Antonella ens informa que a les 13:30 hores l’enòleg-consultor Juan Manuel Gonzalvo farà un tast de vins comentat a la sala 2, on s’hi degustarà el seu Quieto. però encara queda molta estona, així que continuem la nostra exploració, ara a l’àrea de restauració, on fem una queixalada amb la segona copa del dia, un cava, per seguidament anar a comprar les entrades per al mencionat tast de vins (3 €/persona).

és gairebé la una quan visitem l’espai “endevina, el racó del petit sumiller” atrets per l’activitat que s’hi du a terme: en 3 etapes diferents s’invita als més menuts a descobrir aromes, colors i gustos. són 3 jocs ben senzills que els permeten ‘calibrar’ els sentits de l’olfacte, la vista i el gust. de fet, nosaltres just estem preparant un ‘taller dels sentits’ tan didàctic com aquest, així que no ens podem resistir a realitzar el darrer exercici que proposen: mitjançant una sèrie de xarrups es tracta d’identificar diferents percepcions com dolç, agulla, amarg, àcid, neutre i textura. superada la prova, fem temps fins dos quarts de dues voltant despreocupadament pel recinte, que ja és ple de gom a gom, diríem que principalment de visitants que han vingut a fer el vermut.

amb una vintena de participants s’inicia el tast de vins del Juan Manuel Gonzalvo, qui a encàrrec de la fira s’ha passat l’últim any recorrent tota la península per localitzar i captar els cellers més autèntics per al Catavins d’enguany. punyeta! aquest paio se’ns ha avançat: això és precisament el que volem fer nosaltres. però a sobre, ell té un patrocinador! quina sort que tenen alguns… doncs a aquesta ruta de 40.000 km ens proposa de fer-hi 5+1 parades (l’última depèn de si ‘ens portem bé’): 2 blancs i 4 negres, tots molt diferents entre ells. per si de cas, i amb un estil molt personal i desenfadat, ens ‘recorda’ els passos bàsics per fer una bona cata alhora que ens ajuda a identificar les peculiaritats de cadascun dels vins, sempre amb ritme àgil i bon sentit de l’humor. una passada de sessió!

al sortir, desprès de gairebé 2 hores de tast, ens trobem que la majoria dels visitants han desaparegut. clar, és l’hora de dinar. i nosaltres hauríem de fer el mateix, però dubtem si quedar-nos dins o sortir a fora. finalment anem a veure l’amiga Anne Cannan de Clos Figueras perquè ens recomani un lloc on anar a menjar, qui sense dubtar-ho ens recomana el Restaurant Brisac, a només 4 minuts de la fira, on precisament hi trobarem un menú degustació maridat amb els seus vins. no hi donem més voltes, doncs. ens hi arribem caminant sota una fina pluja i al punt de les 4 de la tarda estem entaulats. mengem esplèndidament bé, tant (en especial el rissotto), que al seu propietari li expliquem breument el nostre club tastaolletes en vistes a realitzar-hi alguna activitat (sopar maridatge). però això hauria de ser més endavant, que només fa 15 dies que han inaugurat i ara mateix estan molt enfeinats. conforme; intercanviem targetes i acordem una visita per a principis de l’any que ve.

als voltants de les 18:30 hores tornem al Catavins, on abans de res toca recuperar les copes que ens guarda l’Anne, que ens recomana de colar-nos al tast de l’anomenada Rave Vintaix, d’on ella n’acaba de sortir. diu que no durarà gaire estona més però que val la pena anar-hi, així que li fem cas i dissimuladament ens hi deixem caure. abans que s’acabi encara tenim temps de tastar 2 vins d’aquesta original sessió dirigida per un autèntic ‘showman’ i acompanyada de jazz en viu. llàstima de no haver-hi entrat abans.

altre cop al recinte firal, anem a veure el Jacob Jordà de Winum (celler Vega Aixalà), ara amb més tranquil·litat que al migdia. ens dona a tastar l’excel·lent Dhuoda i una cava molt jove que gràcies als llevats emprats per elaborar-lo pot donar la sensació que ha envellit en bota… quan no!. i te un preu molt competitiu. en Jacob aprofita l’avinentesa per indagar més detalls del nostre projecte club tastaolletes amb la curiositat de qui ho fa per un pur i sà interès d’ajudar-te a millorar-lo, així que li proposem d’anar a visitar-lo quan li vagui bé per parlar-ne amb més calma. quedem entesos de seguida, que el Daniel i el Jacob es coneixen del curs de sommelier i sempre s’han tingut força simpatia.

cap a les 8 del vespre descobrim el Josep Guilera del celler Coma Romà (Sant Pau d’Ordal – Subirats, Alt Penedès) de vins ecològics, amb qui xerrem una bona estona mentre ens deixa degustar algunes de les seves referències. ens sembla molt interessant la seva filosofia de treball i respecte per la terra, així que suggerim una prompte visita a les seves instal·lacions, segurament al llarg d’aquesta setmana.

finalment ens presentem a l’estand del celler Castell d’Encus, d’un absent Raül Bobet (famós últimament arran del programa de tv3 “en clau de vi”), on hi tastem totes les seves referències (en ordre ascendent) alhora que ens en donen les explicacions precises. nosaltres, que ja els vàrem contactar telefònicament la setmana passada, ens reafirmem en la nostra intenció de fer-los una visita qualsevol dissabte amb l’esperança de conèixer el Raül, però ja ens avancen que no serà tant senzill. almenys ho intentarem…

Anuncis

4 pensaments sobre “Catavins 2011 a Fira Sabadell

  1. Retroenllaç: celler Castell d’Encus | club tastaolletes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s