Most, Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava

un vespre de fa tres setmanes a la terrassa del Cèntric gastro-bar, estava el Daniel amb uns amics seus i alguns coneguts a qui explicava, amb una barreja d’orgull i d’il·lusió, el recentment creat club tastaolletes, projecte que entre els dos tot just estem arrencant. per casualitats de la vida, entre aquests oients hi havia el Manel Balaguer, patrocinador de l’imminent Most Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, que al sentir-lo a parlar de sopars de maridatge, tasts de vins i caves, cursets, etc. , de seguida se li va acudir de proposar-nos d’organitzar una activitat d’aquestes com a acte paral·lel al Most Festival, a cel·lebrar del 10 al 13 de novembre. d’això se’n diu estar al moment precís al lloc adequat. i mai més ben dit, ja que el mateix Manel va plantejar al Daniel de fer l’activitat precisament al Cèntric gastro-bar, donat que es troba just al centre del radi d’acció del festival i (voluntària o involuntàriament) s’hi veurà plenament immers. aquella mateixa vesprada el Daniel ho va parlar breument amb el Daniel Cercós, gestor del local, amb qui vam quedar l’endemà a la tarda per parlar-ho amb més calma.

de seguida ens hi vàrem entendre amb el Daniel Cercós, ja que ell porta un temps valorant l’opció de realitzar sopars especials i/o de tipus maridatge al seu restaurant durant la temporada hivernal, almenys un cop al mes, i aquesta activitat dins del marc del Most Festival seria l’excusa perfecte per iniciar-ho i una molt bona manera de començar. és més, d’acord amb la presentació del club tastaolletes que li vàrem fer prèviament a parlar de l’acte per al Most Festival, li agradaria disposar de forma habitual de la nostra participació en l’organització d’aquesta ronda de sopars que té pensats de fer al llarg del proper hivern. fantàstic! així doncs, de la seva part teníem totes les facilitats; ara només calia trobar el dia i l’hora i definir exactament el tipus d’activitat a organitzar.

dos dies i una ronda de trucades telefòniques més tard, quedàvem amb el Manel Balaguer —altre cop al Cèntric gastro-bar— per tancar la nostra participació al Most Festival. del sopar de maridatge que s’havia comentat al principi vàrem passar a un tast de vins maridat que es faria com a acte previ a la inauguració del festival davant mateix del restaurant, al cinema Casal, a les 20:30 hores del dijous 10 de novembre, així que se’ns va assignar la franja de les 18:00 a les 20:00 hores, que nosaltres finalment vam escurçar a 18:30 fins 20:00 hores perquè l’acte no fos massa llarg o feixuc. a instàncies del Manel Balaguer, que ens animava (i gairebé obligava) a fer un tast de vins ‘una mica diferent’, i que alhora no inclogués cap de les referències de vins i caves dels cellers que participen i col·laboren activament al festival, de seguida vàrem tenir molt clar (bé, en realitat, el Daniel ho va tenir molt clar) que faríem el tast amb vins naturals.

sense perdre temps, que estaven a punt de tancar les ‘inscripcions’ al Most Festival, vàrem enviar a l’organització la breu ressenya i la fotografia que s’adjunta al programa, pendents encara de definir quins serien els vins escollits (malgrat en teníem una idea prou clara) i amb quins plats ho maridaríem (això ja no tant). això sí, hi vam incloure la degustació d’un most, molt bona i encertada idea d’última hora del Daniel.

al cap d’una setmana, i desprès d’haver fet un tast privat dels diferents vins naturals que el Daniel coneix perfectament, ens vam presentar al Cèntric gastro-bar per fer-hi un menú migdia i en acabat entaular-nos amb el Daniel Cercós per definir els vins i els plats per al tast maridat. entre una cosa i una altre, el dinar pròpiament dit no l’iniciàrem fins al cap d’una hora d’entrar al restaurant, ja que ens hi vàrem trobar el Jordi Oliveras, el soci del Daniel Cercós, amb qui ràpidament vam entrar en sintonia. enmig de la nostra conversa el Jordi ens va confessar que últimament s’havia plantejat crear un club de gourmets arran que està a punt d’inaugurar el seu tercer restaurant (també a Altafulla, com el segon), però donat que nosaltres ens hi hem avançat amb el Club Tastaolletes, troba que seria bo de treballar conjuntament. a nosaltres també ens sembla una bona idea, però ho haurem de tractar una altre dia més detingudament, que a ell l’esperen a la taula del costat la parella amb unes amigues i nosaltres encara hem de triar el menjar. Així doncs, aviat ens reunirem tots quatre per posar idees en comú i mirar de proposar activitats engrescadores per al públic potencial.

acabat l’àpat (molt bo, per cert) el Daniel s’asseu a la nostra taula per ajudar-nos a tancar el menú alhora que ell aprofita per dinar, ara que tothom està servit. partint del concepte inicial, que no és altra que fer un maridatge amb productes naturals, hi procurem incloure les especialitats de la casa, sempre valorant-ne la idoneïtat per a cadascun dels vins, que establim en un ordre ascendent per acabar amb les millors sensacions. aquí els teniu, aquests són els escollits:

_benvinguda amb most per cel·lebrar l’inici del festival
_blanc de sumoll (Partida Creus), vi blanc (sumoll 100% – blanc de noirs)
_coll del sabater (Escoda Sanahuja), vi negre (cabernet franc, merlot)
_la llopatera (Escoda Sanahuja), vi negre (pinot noir)
_l’abeurador (Laureano Serres), vi blanc (macabeu)

i tots ells (excepte el most) maridats amb 4 aperitius selectes (que no desvetllarem fins arribat el dia del tast) per només 12 euros per persona. esperem que sigui un èxit.
no hi pots faltar!

inscripcions aquí o al mateix local fins al dimarts 8 de novembre.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s