celler Partida Creus

ens acostem a Bonastre, al Baix Penedès, per trobar-nos amb el Massimo Marchiori —a qui prèviament hem trucat per avisar de la nostra visita— i presentar-li el nostra projecte ‘club tastaolletes’. junt amb la seva esposa, l’Antonella Gerosa, són els propietaris de l’opificium et cellarium Partida Creus, un petit celler que a part també és restaurant, i amb la particularitat que és de viticultura ecològica. només cal parlar una estona amb ell per constatar que el fet, o més aviat el sentiment, de treballar la terra sota els preceptes de l’agricultura ecològica l’apliquen amb el més absolut convenciment, i en tants aspectes com els és possible, fins al punt que en breu substituiran el tractor de treballar la terra per una euga. mentre xerrem, ens ofereixen a tastar el seu Blanc de Sumoll, un vi de marcat caràcter —però que no resulta gens àcid— realitzat a partir d’una varietat que mica en mica es va recuperant a la nostra geografia. i és que com el mateix Massimo ens comenta arran d’un antic mapa de la zona que poseeix, fa 150 anys en aquestes contrades vora el 70% de vinya plantada era precisament de Sumoll, un tipus de raïm que durant dècades ha estat gairebé proscrit. és curiós comprovar com moltes vegades ha de venir gent de fora (d’Itàlia, en aquest cas) per fer-nos veure la riquesa o la bondat del nostra passat, sovint oblidat per noves modes, sovint vingudes de l’estranger.

la seva oferta inclou:
_quieto, vi negre (merlot 100%)
_inquieto, vi d’agulla color rubí (monastrell, sumoll)
_garrut, vi negre (monastrell 100%)
_gotto, vi negre (cabernet sauvignon 100%)
_blanc de sumoll, vi blanc (sumoll 100% – blanc de noirs)
_dolç natural, vi dolç (pansa de cabernet sauvignon, merlot)

per compensar la poca varietat de vins, a Partida Creus han decidit potenciar encara més la part de restauració, duent a terme una recent i completa reforma de la cuina interior i la gran brasa exterior. no cal dir que tots els productes i les matèries primes que s’hi utilitzen són igualment provinents d’agricultura ecològica. sens dubte, les bondats d’aquest tipus de cuina són molt apreciades pels clients que s’hi acosten, ja que d’un any per l’altre, i només amb el boca-orella, s’ha triplicat el nombre de comensals. a mode d’exemple, comentar que els calçots que es consumeixen en qualsevol de les calçotades (que organitzen de gener a abril), sempre són collits del mateix matí, de manera que mantenen tot el seu sabor i dolçor, fins al punt que gent de Reus diuen que són una autèntica delícia.

abans de donar per finalitzada la nostra visita, el Massimo ens ofereix un inesperat i fabulós maridatge de formatge blau amb el seu vi dolç, el Dolç Natural, que gràcies a les panses de cabernet sauvignon que conté, deixa un lleuger toc de regust amarg que li dona personalitat i l’acaba d’arrodonir. senzillament fantàstic.

Anuncis

Un pensament sobre “celler Partida Creus

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s